Undvik träning vid bihåleinflammation

Det finns flera anledningar till varför det är viktigt att vila om du har en inflammation i kroppen. Speciellt viktigt om du dessutom har feber eller andra besvär, vilket är vanligt nu i pollentider när många dras med både snuva och bihåleinflammationer.

Det är lätt att en förkylning förvandlas till en bihåleinflammation, speciellt när du kanske slarvat och faktiskt löptränat under förkylningsperioden fast att du skulle tagit det lugnt. Är du inte helt säker på att det är just den här typen av inflammation du råka ut för? Gå till doktor.se/fakta-rad/bihaleinflammation/ och läs informationen som står där och jämför med dina symptom.

”Täppt i näsan? Gör det ont i kinder och panna? Det är inte ovanligt att förkylningen övergår i bihåleinflammation.” läs mer information om varför din förkylning inte släpper genom att klicka här.

Bli av med bihåleinflammationen

En bihåleinflammation läker oftast ut av sig självt men visst finns det behandlingar. Ett att mildra besvären är till exempel att spola ur näsan med en koksaltlösning och speciella näskannor finns att köpa på apoteket. Likaså kan du testa att använda avsvällande nässprej med kortison i eftersom dessa kan hjälpa med att minska slemhinnesvullnaden och hjälper även till med att hålla bihålegången öppen. Är det däremot så att symptomen är väldigt kraftiga kan du behöva behandlas med antibiotika, men inte om läkaren misstänker att du blivit kroniskt inflammerad i bihålorna. Men tänk på att det viktigaste är att du låter bli att träna under sjukdomsperioden – är du förkyld och vill undvika inflammation ska du vila, dricka vätska och snyta dig ordentligt.