För kallt för löpning – spela innebandy

InnebandyAtt löpträna vintertid är inte direkt det roligaste som finns, åtminstone finns det många som tycker det. Har du svårt att motivera dig för att ge dig ut i löparspåret när det är mörkt och kallt finns det alternativ. Varför inte spela innebandy istället?

Många entusiastiska sommarlöpare blir mindre entusiastiska när vintern kommer. Det är inte konstigt. Mörker och kyla gör att vi helst håller oss inomhus. Det går ju, som tur är, att träna inomhus också. Du kan skaffa ett gymkort (de billigaste kostar inte mer än 200 kr per månad) och springa på löpband eller stärka benen genom knäböj, benpress m.m. Eller så kan du spela innebandy.

Innebandy är en enkel sport. All utrustning du behöver hittar du här. Det är dessutom en sport som tränar hela kroppen, eftersom man använder både armarna och benen. Det gör att den kan vara ett bra komplement även för den som vill satsa på en annan sport. Ett exempel är Alex Ly, som tidigare spelade fotboll och innebandy. Idag är han en av Sveriges bästa simmare. En intervju med honom finns att lyssna på här.

Om du istället väljer att träna på gym, ta del av tipsen i den här artikeln, så att du inte skadar dig i början. När det kommer till styrketräning är det viktigt att fokusera på tekniken i början, och inte vara för snabb med att öka vikten.

Innebandy är kul

Varför ska man då spela innebandy? Jo, helt enkelt för att det är kul.

– Det är en väldigt explosiv sport och det går väldigt snabbt, det är tempo och taktik, det tycker jag är väldigt kul. Sedan har vi ett väldigt bra lag och det är alltid kul och hjälper till. Man njuter av träningen och matcherna och längtar till att få träffa dem igen. Jag tror framförallt att det är hastigheten och att det går undan, säger Sigrid Garai Persson om varför innebandy är så roligt.