Löpträna i Romme

Skidorter ses ofta som platser där aktiviteter främst utförs vintertid. Och naturligtvis är vintersport huvudfokuset på många skidorter, men den senaste tiden har det blivit mer och mer populärt att resa till dessa orter även på sommaren. Ett exempel på detta är Romme Alpin.

Romme Alpin ligger utanför Borlänge, ungefär två timmar från Stockholm. Det är en skidort i Mellansverige som under vinterhalvåret håller en hög standard med många trevliga backar och ett väl utbyggt liftsystem. Men även på sommaren går det att ha väldigt roligt i Romme. Om du är intresserad av vandring eller terränglöpning finns det goda möjligheter till detta i Romme.

Bo i Romme

Om du vill semestra i Romme finns det många olika alternativ till boende, till exempel:

  • husvagn
  • hyra stuga
  • hotell

Att hyra en stuga eller bo i husvagn kräver viss planering och förberedelse. Att bo på ett hotell nära Romme Alpin är ett smidigare och enklare alternativ. Det finns många olika hotellalternativ i närheten av Romme och Borlänge. Om du vill ha en riktigt härlig semesterupplevelse finns det fyrstjärniga hotellet Elite Hotel Brage i Borlänge. Borlänge ligger bara en liten bit från Romme, och det är riktigt smidigt att bo här och sedan utöva aktiviteter i Romme Alpin.

Löpträning

Att löpträna är en bra träningsform, både för motionären och för den satsande löparen. Att då också springa i

backar tillför mycket, både vad gäller kondition och styrka. Att springa i backar aktiverar andra muskler än de som aktiveras vid vanlig slätlöpning, och även vid relativt låga hastigheter kommer hjärta och lungor att belastas ganska hårt. I Romme Alpin finns det goda möjligheter till riktigt hårda backpass. De snötomma skidbackarna blir till fina vandringsleder med varierande lutning, och den vackra naturen gör naturligtvis sitt.

Om du vill springa till exempel ett ultramaratonlopp eller Lidingöloppet i framtiden är det viktigt att du lär dig att springa i backar. Backlöpning är en konst, och för att bli bra på detta behöver du naturligtvis träna. Det är viktigt att träna på att både springa uppför och nedför för att få till ett bra lopp. Backträning har också fördelen att det innebär en relativt liten skaderisk i förhållande till effekten av träningen.